
15 Yıllık Deneyim ve Uzman Kadro %100 Müşteri Memnuniyeti Kaliteli Fiyat Politikası Son Teknoloji Klimalar Hızlı ve Yerinde Müdehale Zengin Yedek Parça
Ev veya işyerinizdeki klima sistemlerinin bakımı, onarımı ve kurulumu konusunda güvenilir bir çözüm mü arıyorsunuz ?
Profesyonel ve uzman kadromuzla buradayız!







- İlk olarak cihazın dışı temizlenir.
- Ardından cihazın ısı değiştirgeci yani serpatin temizlenir.
- Soğutucu akışkan kaçak kontrolü yapılır.
- Cihazın içi temizlenir.
- İletişim hattı, elektronik kart bağlantı soketleri başta olmak üzere ünitede bulunan elektriksel bağlantı noktalarının genel kontrolü yapılır. Elektriksel devrelerin tümü çalışır haldeyken akım kontrolleri gerçekleştirilir.
- Fan ve hareketli tüm parçaların mekanik bağlantıları kontrol edilir.
- İlk olarak cihazın dışı temizlenir.
- Filtre temizliği yapılır.
- Cihazın ısı değiştirgeci yani serpatin temizlenir.
- Soğutucu akışkan kaçak kontrolü yapılır.
- Daha sonra cihazın iç temizliği yapılır.
- İç ünitenin gerilim ve besleme akım ölçümleri yapılır.
- Fan ve hareketli parçaların mekanik bağlantıları kontrol edilir.
- Bakır boru hattında ezilme ya da kaçak olup olmadığına bakılır.
- Bakır boru hattının izolasyonu denetlenir gerekli ise onarımı yapılır.
- Bakır boru hattını sabitlemek veya taşımak için kullanılan kelepçe vb. elemanların kontrolü yapılır.
- Drenaj hattı ek yerlerinde sızdırmazlık kontrolü yapılır.
- Hat üzerinde sızdırmazlık ve tıkanma olup olmadığı kontrol edilir.
- Drenaj hattını sabitlemek veya taşımak için kullanılan kelepçe vb. elemanların kontrolü yapılır.
- Klimanın çalışma değerleri kaydedilir.
- Dış ünite ve iç ünitenin hava emiş ve üfleme sıcaklık değerleri alınır.
- Dış ve iç hava sıcaklık değerleri alınır.
- Yüksek ve alçak basınç değerleri, sistemin elektriksel verileri kaydedilir.


Klimanın soğutma ünitesinin düzgün çalışmamasının ve yeterli soğutma sağlamamasının birden fazla sebebi olabilir. Bu klima arızasının en yaygın sebeplerinden biri klimanın hava filtresinde bir problem olmasıdır. Eğer klimanızın hava filtresi kirlendiyse, klimanızın düzgün soğutmasına engel olabilir. Yine yetersiz soğutmanın meydana gelebileceği bir başka durum da klimanın boyutlarının bulunduğu alana uygun olmaması durumudur. Özellikle klima satın alınırken cihazın kullanılacağı alanın ölçülerinin alınması ve alan hacmine yetecek güçte ve boyutta bir klima tercih edilmesi gerekir.
Inverter klima arızaları arasında en sık karşılaşılan problem, klimanın soğuk hava üflememesidir. Klimanız soğuk hava üflemiyorsa, öncelikle klimanızın kumandasını kontrol etmeli ve işaretler arasında kar sembolünün seçili olduğundan emin olmalısınız. Klimanızın düzgün bir biçimde soğuk hava verebiliyor olması için filtresinin temiz olması gerekir. Eğer klima filtresi kirlenmişse temizliğini kendiniz yapabilir ya da yetkili servis çağırarak ilgili klima arızasını ileterek filtre temizliğinin servis tarafından yapılmasını sağlayabilirsiniz. Klimanın gazının bitmesi de yine soğuk hava üflememesine sebep olabilecek bir diğer durum. Bu gibi bir durumla karşı karşıya kaldığınız zaman yine servisimizden destek alarak klimanın gaz dolumunun yapılmasını ve boru hattında kaçak varsa bu kaçakların onarılmasını sağlayabilirsiniz.
Klima fan arızalarının başlıca sebebi fan motorunun bağlı olduğu elektronik karttan kaynaklanır. Klima kart arızası nasıl anlaşılır derseniz, bu durumu klimanın fanının bozulmasından tespit edebilirsiniz. Fan motoru, elektronik karta bağlı bir parça olarak alışır ve elektronik kart arızaları da cihazın elektrik bağlantılarından kaynaklı bir hatadan dolayı meydana gelir. Fan motoru ise uğradığı mekanik sıkışmadan dolayı klimanın fanının çalışmasına engel olur. Servisimiz tarafından gerekli ölçümlerin yapılması sonucu klima fan arızaları çözülebilir.
Klima iç ünitesinin içeriye su damlatmasının bir diğer adı da klima terlemesidir. Bu gibi durumlarda su gideri tıkanmış ya da kambur yapmış olabilir. Eğer klimanın suyu bir kapta toplanıyorsa kabı boşaltmak ve drenaj borusunun ucunun suya girmemesini sağlamak gerekir. Toz filtrelerinin tıkanması da yine klimanın içeriye su akıtmasının bir diğer sebebidir. Bu gibi bir durumdan yine teknik servisimizden destek alarak toz filtrelerinin yıkanması tavsiye edilir. Aynı şekilde iç ünite petekleri de temizlenmeli ve özel kimyasallar kullanılarak bakımları yapılmalıdır.
Klimanın ısıtma modunda çalışırken su akıtmaması normal bir durumdur. Eğer soğutma modundayken de klimanız su üretmiyorsa havanın yeterince nemli olmaması, ortamla cihaz arasındaki ısı farkının su buharına neden olmayacak kadar az olması veya cihaz ünitesinin yeterince soğumaması, bu durumun sebepleri arasındadır.
Klima gazının bittiğini gösteren ilk işaret, buzlanma sorunudur. Klima çalışır haldeyken dış ünitede ince boru bölgesinin alt kısmını incelemek ve burada buzlanma ya da karlanma gibi bir problem olup olmadığını tespit etmek gerekir. Eğer bir buzlanma söz konusuysa, klima gazının eksildiğini ya da tamamen bittiğini söylemek mümkündür. Klima borularında meydana gelen bir tıkanıklık, bu duruma sebebiyet verebilir. Bu tarz klima arızalarında öncelikle servis aranmalı, ardından da klima gazının yenilenmesi sağlanmalıdır.